Paltamo lukion

Aiotko lukioon?

Hakeminen
Lukioon haetaan yhteishaussa.
Hakuasioissa auttaa yleensä oman koulun opinto-ohjaaja.

Lukio-opiskelu
Opiskelu vaatii ainakin oma-aloitteisuutta ja vastuuntuntoa. Yleensä lukioon tulevien todistuksen keskiarvo on noin 7 tai yli, mutta tärkeintä on motivaatio. Ennen lukioon tuloa kannattaa miettiä valmiiksi haluaako opiskella matematiikkaa pitkän vai lyhyen oppimäärän sekä mitä vieraita kieliä opiskelusuunnitelmaan sisällyttää. Luokaton lukio tarjoaa mahdollisuuksia vaikuttaa omaan opiskeluun monin tavoin, mutta edellyttää opiskelijalta myös suunnitelmallisuutta ja itseohjautuvuutta omien opintojen suhteen. Lukio on yleissivistävä koulu ja ammatilliseen toisen asteen koulutukseen verrattuna teoreettisempi.

Mitä hyotyä lukiosta on?
Lukion aikana opiskelija saa hyvän yleistiedon yhteiskunnasta, ihmisistä ja luonnosta. Opiskelija oppii monia tietoja ja taitoja, joista on hyötyä niin tulevan koulutuksen kuin muidenkin haasteiden kannalta. Lukio avaa väylät korkeakouluopintoihin ja antaa myös niihin riittävät opiskeluvalmiudet ja taidot. Lisäksi opiskelija kasvaa vastuuseen niin itsestään kuin ympäristöstään ja lähimmäisistään.

Miksi Paltamon lukio?
Paltamon lukio on aktiivinen, aktivoiva ja ajan tasalla oleva opiskelupaikka, jossa kansainvälisyys, kulttuuri ja viestinnän kiehtova maailma ovat läsnä päivittäin. Elämänläheinen lukio tarjoaa turvallisen ja lämpimän ilmapiirin jokaisen opiskelijan kasvulle ja oppimiselle. Yksilöllisyys ja henkilökohtainen kohtaaminen on lukiomme vahvuus. Oppilaitoksemme kasvattaa yrittäjyyshenkeä ja omatoimisuutta tarjoamalla opiskelijoille erilaisia projekteja, joissa jokainen voi hyödyntää omia vahvuuksiaan ja kokea uusia elämyksiä. Paltamossa panostetaan avoimuuteen, joustavuuteen ja yhteistyöhenkisyyteen.

Rehtori Rautaparta Anne, puh. 08-615 54654, 044 2885 426